Fodboldfans er nogle hyklere!

Som det næppe er gået mange næse forbi, på trods af Dansk Håndbold Forbunds eller ihærdige forsøg på at skjule turneringen på de sociale medier, så er der netop i disse dage blevet afholdt VM i kvindehåndbold her i landet.

DR og TV2 har dermed sendt 52 håndboldkampe fra turneringen fra 5. december, til 20. december når finalen mellem Holland og Norge er blevet sendt. Mange af disse kampe er dog sendt på DR3 eller TV2 SPORT. Faktisk er blot 18 af de 52 kampe sendt på en af de to hovedkanaler DR1 eller TV2, hvilket naturligvis inkludere alle Danmarks kampe ved turneringen.

En lang række fodboldfans har dog – igen – i år benyttet lejligheden til at gøre deres bedste for at komme med deres nedladende meninger om både selve håndbold sporten, samt den eksponering som denne får på TV. Specielt gjorde Niels Christian Frederiksen og Carsten Werge fra TV3 SPORT sig “godt” bemærket, da de besluttede sig for at komme med nedladende kommentarer om håndbold, da Danmark spillede VM kvartfinale mod Rumænien. Niels Christian Frederiksen og Carsten Werge var absolut ikke de eneste, men med de 9000 følgere på twitter som de begge har, var det klart dem der fyldte meget.

Jeg er absolut ikke en af dem der ser mest håndbold, indtil for to år siden, kunne antallet af håndbold kampe jeg havde set på TV tælles på én hånd. Jeg har forsat ikke set en håndbold kamp live, så boksen med håndboldfans er næppe den første jeg bliver smidt i. Jeg har dog alligevel svært ved at forstå, hvorfor specielt fodboldfans har så travlt med at tale negativt om netop håndbold. Fair nok hvis i ikke syntes det er en fed sport. Jeg syntes heller ikke at Dart eller Svømning er noget jeg vil bruge min TV tid på, men jeg kunne da aldrig drømme om at sidde og svine det til, fordi det nu lige var på TV.

Hvis jeg skulle sidde og skrive hver gang der var en live sportsevent på TV, som jeg rent faktisk ikke fandt specielt spændende, så ville jeg godt nok få travlt. Faktisk skulle jeg så nævne den tyske 1. Bundesliga fredag, lørdag og søndag, da jeg aldrig har brudt mig om tysk fodbold – jeg har absolut ikke nogen god forklaring på dette, det har bare aldrig sagt mig noget.

Et af argumenterne som fodboldfans ofte bruger er, at der bliver sendt alt for meget håndbold på TV. Nu ligger jeg så rent faktisk inde med tallene for HVOR meget håndbold der bliver sendt på TV her i Danmark, på de kanaler som vi dækker på sofabold.dk (hvilket er den store TV pakke fra YouSee + den tyske SPORT 1).

I hele 2015 blev/bliver der sendt 794 håndboldkampe på TV. Altså et gennemsnit på lidt over 2 kamp om dagen. Dette er inklusiv både en VM og en EM turnering hvert år. Antallet for fodboldkampe i 2015 er hele 2119!

2119 kampe på et år, hvor der hverken er EM eller VM, samt hvor de første par måneder af den nye sæsons Serie A og Liga BBVA ikke blev vist på TV. Alene i denne weekend, har man som fodboldfan med den store TV pakke fra YouSee, mulighed for at se 25 fodboldkampe på TV! Antallet af håndbold kampe på TV i denne weekend… 5!

Vi fodbold fans har absolut ikke noget at brokke os over, når det handler om dækningen af sport på TV. I 2015 var der ikke en eneste uge i løbet af året, hvor der ikke blev sendt en live fodbold kamp på TV, det samme kan ikke siges om nogen anden sportsgren. Håndbolden har to måneder på året, hvor sporten virkelig bliver eksponeret på TV, nemlig december, hvor der enten sendes VM eller EM for kvinder, samt januar hvor det så er herrenes tur. Har du det hårdt med håndbold, så hold dig væk fra DR og TV2 i de to måneder. Folk der ikke bryder som om fodbold, har lært, at TV3+ og 6’eren ikke lige er kanalerne for dem lørdag mellem 13 og 20.

Så kære fodbold folk – stop nu jeres brok over andre folks sportsgrene. Vi har heldigvis så mange muligheder for at nyde vores favorit sport i TV, lad nu andre også nyde deres, uden i behøver at tale nedladende om det.


mm

About @termansen

Redaktør og udvikler på sofabold.dk, samt far til to drenge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *