termansen.info
Endnu en uge er gået i det franske…

image

Så er der gået endnu en uge her i det franske, en uge hvor vejret har været alt fra høj solskin og 22 grader, til halvkoldt med regn der væltede ned.

Torsdag var det den årlige musik festivals dag her i Frankrig, hvor alle byer i Frankrig bliver forvandlet til et mylder af musik af alle former. Vitré er naturligvis ingen undtagelse her, omend det ikke ligefrem er verdensnavne der optræder her. Sebastien var så flink at invitere mig torsdag, da der jo som bekendt for det fleste også var fodbold på programmet.

Efter lidt aftensmad (kebab) fandt vi vejen til en af de mest populære barer i Vitré. Jeg havde været der en enkelt gang før, faktisk var det den bar jeg havde opsøgt i min første uge her nede, i mit forsøg på at finde et sted som jeg kunne bruge som “base”, når fodboldsæsonen igen starter rundt om i Europa. Mit forsøg gav dog ikke det store, da kommunikationen på engelsk ikke lige var deres stærke sidde.

Med Sebastien ved min side, var der dog mere held. Det viste sig nemlig, at de rent faktisk har den kanal som viser stort set alt international fodbold her i Frankrig, nemlig alt fra den Franske Liga (Liegue1) til Champions League og Premiere League. Dermed er min “Fodbold Fremtid” mere eller mindre sikret her i Vitré, der er øl til fornuftige priser og fodbold på fjernsynet.

Da regnen stod ned over Vitré det meste af torsdagen, valgte Sebastien og jeg at tilbringe aften i selskab med Portugal og Tjekkiet, samt en bartænder der godt kunne huske mig fra mit første besøg i baren. Jeg ved ikke om jeg skiller mig voldsomt ud fra den “normale” franskmand, eller om han bare stadig kunne huske mig som ham der pludselig stod og talte engelsk i baren.

Vi havde dog en hyggelig aften, men et par gode glas øl og godt selskab, samt en god fodboldkamp i fjernsynet. Jeg glæder mig allerede til Ligue1 starter, da Sebastien har lovet mig at tage mig med ind og se Rennes spille, da det også er det hold han følger.

Jeg har ikke rigtig de store planer her for weekenden, måske bliver det til en tur til Rennes, for at se storbyen her i området (200.000 indbyggere), men jeg regner helt sikkert med at tilbringe aften nede i Vitré på “min” lokale bar, da Frankrig jo som bekendt spiller mod Spanien i aften og det skal sgu opleves i selskab med de lokale…