termansen.info
Danske Superliga klubber på #Twitter

Her til morgen satte jeg mig for at opdatere lidt på sofabold.dk, sådan mest for hyggens skyld. Jeg kom i tanke om, at det vist ikke var alle klubbers @twitter konto jeg havde fået opdateret.

Jeg er godt klar over, at for langt den største del af danskere, så er Twitter et mere eller mindre ubekendt medie. For os der dog bruger det til hverdag, er det efterhånden en lind strøm af uvurderlig updates, af alt lige fra de små private kommentarer på livet til nyhedder fra de medier man selv ønsker.

Twitter er dog i mine øjne en gave for fodboldklubberne. Det er et hurtigt og nemt medie at komme igang med, ligesom man potentielt kan komme ud til rigtig mange mennesker, også uden for ens normale målgruppe. En klub som Real Madrid har mere end fem millioner (!!!) følgere på Twitter, der modtager og eventuelt deler det indhold som klubben sender ud.

De fleste af de 12 danske Superliga hold er da også på Twitter, det er dog meget forskelligt hvordan de bruger mediet.

@FCNordsjaelland - De danske mestre og deltagere i CL 2 / 10
Det er noget af et sørgeligt syn der møder en, når man ser hvad FCN har brugt deres Twitter konto til. 2 opdateringer, tilbage fra en træningstur i vinteren 2010 er det blevet til. Klubbens presse mand er lige blevet ansat af F.C. København og er selv på Twitter, så man kan kun håbe han ikke tager den manglende Twitter aktivitet med til hovedstaden.

@FCKobenhavn - Danmarks største Superliga klub 6 / 10
Indtil for ganske nyligt var klubbens twitter konto udelukkende linket til klubbens Facebook profil, hvorfor man skulle på Facebook for at læse hele opdateringen. Det virker dog til at klubben mere eller mindre er begyndt også at opdatere direkte på Twitter, men det kan absolut blive bedre.

@FCMidtjylland - Ulvene fra heden 5 / 10
Opdatere udelukkende på Facebook og sender det videre til Twitter - tvinger dermed folk til at bruge Facebook for at følge klubben. Det kan gøres bedre.

@ACHorsens - Den gule fare 2 / 10
5 sølle tweets er det blevet til, udelukkende med fakta omkring klubben og alle fra 2010…

@AGFFodbold - De Hviiii fra Århus 9 / 10
Her er virkelig klubben der ligger i spidsen af danske Superliga klubber på Twitter. Opdatere stort set dagligt på Twitter, ligesom der er Live Updates fra alle klubbens kampe, inklusiv træningskampe. Det er imponerende høj standard der fortjener ros!

@SoenderjyskE - Haderslev klubben der har bidt sig fast 1 / 10
Har oprettet en konto på Twitter, sat sit officielle logo på profilen og det er så det. Ikke så meget som blot et enkelt tweet er det blevet til. Det er simpelthen bare ikke godt nok!

@aabsportdk - De stribede fra Aalborg 8 / 10
Her har vi igen en klub der virkelig har taget Twitter til sig. Opdatere dagligt med relevante nyheder, ligesom der også kommer updates fra træningskampe. Er helt i top sammen med AGF på Twitter.

@SilkeborgIF - Søhøjlandets rødhvide Superligahelte 7 / 10
Opdatere flot og jævnligt på Twitter, men mangler dog opdateringer fra kampe, der ville rykke dem op i top sammen med AGF og AaB.

@BrondbyIF - Vestegnsklubben fra Brøndby 6 / 10
Uden for banen på Twitter, blander Brøndby IF sig i den øverste halvdel med ofte opdateringer, der dog udelukkende linker til klubbens officielle nyheder. Man kunne - ligesom med RIGTIG mange andre klubber - ønske, at klubben brugte mediet mere direkte i stedet for lede folk væk fra Twitter.

@Odense_Boldklub - De stribede fra Fyn - 8 / 10
Har linket deres profil til Facebook, hvor de opdatere ofte. Der kommer dog også opdateringer med billeder fra træninger, samt live updates fra klubbens kampe direkte på Twitter. Deler top placeringen på Twitter sammen med AGF.

@Randers_FC - De blå heste - 1 / 10
Har oprettet en konto…

Esbjerg fB - Fiskerne fra Vest - 0 / 10
Har ikke været mulige at finde på Twitter - Stram op, det er simpelthen ikke godt nok!

Som det kan se - ud fra min meget subjektive holdning - så trænger klubben generelt til at hæve standarden på Twitter en del. OB, AGF og AaB klare sig dog fint og fortjener ros. Resten af klubberne kan alle kikke på disse 3 klubber og se hvordan det kan gøres og så evt. hæve standarden - det ville klæde dem!