termansen.info
Så trak Hvidovre IF lige racismekortet…

Det er ikke tit jeg fare i “blækhuset” efter en fodboldkamp. Der er mange der dækker fodbolden fra pressen som er langt bedre end mig til dette. I går skete der dog noget som på ingen måde blev dækket af pressen, men samtidig var så usselt, at jeg simpelthen ikke kan holde mig tilbage.

Som så mange gange før, var jeg på plads i Herfølge på SEAS-NVE Stadion, da HB Køge mødte Hvidovre IF. Jeg er ikke fan af nogle af de to hold, men kommer ude i Herfølge, da det er det lokale hold og jeg godt kan li’ at se noget bold engang imellem fra andet end sofaen.

Ligesom altid bliver der råbt efter linjedommeren, dommeren og modstanderen. Jeg står altid sammen med min bror som har fulgt HB Køge og Herfølge Boldklub igennem mange år, sammen med flere af vores fælles bekendte. Der bliver drukket et par øl under kampen, snakket fodbold og hvad der ellers er af emner der lige dukker op - altså ren fodboldhygge som det skal være.

Sådan var det også i går. Ligesom på alle andre stadions rundt i landet bliver der brokket højlydt når man er uenig med dommeren. Vi står altid lige bag udeholdets bænk, hvilket er det faste sted - 2 meter bag bænken. Nogle gange kommer der nogle reaktioner fra bænken på det der bliver råbt, men langt de fleste gange er holdene så professionelle, at vi bliver ignoreret.

I går knækkede filmen totalt for Per Nielsen, træner for Hvidovre IF. Jeg indrømmer blankt, at jeg aldrig har kunne udstå manden. Det skyldes nok, at jeg aldrig har holdt med Brøndby IF, men har fulgt først B 1903 og senere F.C. København.

Hvidovre havde igennem hele kampen en spiller med nummer 17 på banen. Jeg ved ikke hvad taktisk oplæg Per Nielsen havde givet ham, men hvis det var at spille som en hovedløs høne og lave små svinske frispark hele kampen, så fulgte han oplægget til fulde. Dette blev naturligvis kommenteret til fulde fra sidelinjen. Ligesom Kristoffer Wichmann flere gange blev spurt om han havde et par tips på resultatet - sådan ER det bare til fodboldkampe.

Den kære nummer 17 hos Hvidovre - som jeg ikke kan huske navnet på - er dog det man kalder anden etnisk herkomst end dansk. På intet tidspunkt blev dette dog nævnt, ligesom jeg aldrig har hørt sådanne ting nævnt om andre spillere i tidligere kampe i Herfølge. Jo han blev kaldt et “svin”, ligesom alle andre ville blive kaldt det, når de først smadre hånden ind i brystet på en spiller, for derefter at save den næste modstander over.

Havde dommeren haft øjene lidt mere med på spillet, så ville han også ha’ set ham sparke ud efter en HB Køge spiller i første halvleg, efter bolden var væk. Per Nielsen valgte dog at tolke alle råb som racistiske. Jeg indrømmer blankt, at dette fik mig helt oppe i det røde felt. Der var kun én grund til at racisme kortet blev trukket - så fokus blev flyttet fra en spiller der spillede som et svin, til han pludselig var et offer.

Det er så lavt som noget kan være, at trække racisme kortet, for at dække over noget andet. Jeg har aldrig og kommer aldrig til at stå og råbe racistiske ting. Jeg kritisere fuldt og åbent spillet på banen, ligesom jeg nok er den der kikker på spillet ved HB Køge’s kampe med mest neutrale briller i flokken, da jeg ikke er “fan” af holdet.

Du er så lavt et fjols Per Nielsen, på så mange plan, at jeg væmmes alene ved at tænke på dig. Få styr på dine spillere og lær dem at spille fodbold i stedet for at gå efter manden - så kunne det være, at i ville få noget respekt… ind til da…

Per Nielsen - Du er et svin!

Fodboldstævne i Havdrup den 15. juni - dejlig dag med god fodbold og medaljer til drengene.

Nu også U6/U7 træner

Igennem det sidste års tid har jeg haft et stort ønske om, at den største af mine drenge - Marcus - på 5 år, skulle begynde til fodbold. Jeg besluttede mig derfor at gå til den lokale klub - Køge FC - for at høre om mulighederne for at knægten kunne komme til at spille noget bold.

Jeg havde for et års tid siden forhørt om det rent faktisk var muligt for Marcus at spille fodbold, hvilket det desværre ikke var, da det yngste hold var et U8 hold. Her i år var min plan så, at jeg rent faktisk selv ville forsøge at skaffe spillere til et U6 hold, eller hvis dette ikke var muligt, at køre de nødvendige kilometer til Herfølge, for at få ham til fodbold.

Dette skulle dog vise sig, at ingen af de to ting var nødvendige, da netop var startet en masse drenge på Marcus alder i klubben, så der dermed var mere end rigeligt med drenge. Klubben havde dog også fundet en træner, som dog kun kunne træne drengene mellem 18 og 19, hvilket efter min mening nok lige var sent nok for drenge i den alder, men det var dog bedre end intet fodbold.

Allerede til Marcus første træning, havde den nye træner dog meldt sig syg, hvilket betød at der stod 12 drenge i alderen 5-7 år uden træner til træningen. Vores kære formand i klubben, der selv har en drenge på det hold - U12 - jeg tidligere har trænet, fik hurtigt hi-jacket mig til at overtage træningen. 

Det viste sig dog hurtigt, at træneren som klubben havde fundet ikke havde de store erfaringer med børn i denne alder. Jeg kan også sagtens forstille mig hvor stor en mundfuld det må være at stå som 22-årig med 12-14 unger i 5-7 års alderen - jeg ville selv ha’ løbet væk hurtigere end de kunne sige mit navn den gang jeg var 22 år.

Det er nu endt med, at jeg har overtaget drengene fast og er dermed træner for en flok unger der er klar til at lære det spil som jeg selv holder så meget af.

Jeg indrømmer blankt, at jeg har været lidt i vildrede med hvordan pokker træningen skal være. Jeg ved af erfaringer med min egen knægt, at det ikke ligefrem gør den store nytte at give de store instruktioner. Udfordringen bliver derfor at starte helt fra nul og så bygge på stille og roligt. De første par gange har jeg mest givet drengene lov til at spille bold, mens jeg har givet instruktioner mens vi har spillet, specielt givet en masse ros når der var ting der var gået godt, mens sprunget let og elegant over de fejl de fejl der er blevet begået.

Et par enkelte gange har jeg dog været nød til at gribe ind, når et par af drengene - inklusiv min egen - har prøvet et par af de ting som de har set i fjernsynet. Her tænker jeg specielt på glidende taklinger, som for børn i den alder ser fantastisk og sejt ud, men som vi alle ved er helt vildt farligt - for begge parter - hvis de ikke bliver udført korrekt. Der er derfor nedlagt et forbud mod glidende taklinger, de har nok at fokusere på, bare med at holde sig på benene engang imellem…

Jeg vil prøve at dele ud af mine nylærte erfaringer her på siden, hvis der skulle være andre der kunne får nytte af dem, eller blot kunne tænke sig lidt indsigt i hvordan tingene forgår på det helt mindste plan.

Danske Superliga klubber på #Twitter

Her til morgen satte jeg mig for at opdatere lidt på sofabold.dk, sådan mest for hyggens skyld. Jeg kom i tanke om, at det vist ikke var alle klubbers @twitter konto jeg havde fået opdateret.

Jeg er godt klar over, at for langt den største del af danskere, så er Twitter et mere eller mindre ubekendt medie. For os der dog bruger det til hverdag, er det efterhånden en lind strøm af uvurderlig updates, af alt lige fra de små private kommentarer på livet til nyhedder fra de medier man selv ønsker.

Twitter er dog i mine øjne en gave for fodboldklubberne. Det er et hurtigt og nemt medie at komme igang med, ligesom man potentielt kan komme ud til rigtig mange mennesker, også uden for ens normale målgruppe. En klub som Real Madrid har mere end fem millioner (!!!) følgere på Twitter, der modtager og eventuelt deler det indhold som klubben sender ud.

De fleste af de 12 danske Superliga hold er da også på Twitter, det er dog meget forskelligt hvordan de bruger mediet.

@FCNordsjaelland - De danske mestre og deltagere i CL 2 / 10
Det er noget af et sørgeligt syn der møder en, når man ser hvad FCN har brugt deres Twitter konto til. 2 opdateringer, tilbage fra en træningstur i vinteren 2010 er det blevet til. Klubbens presse mand er lige blevet ansat af F.C. København og er selv på Twitter, så man kan kun håbe han ikke tager den manglende Twitter aktivitet med til hovedstaden.

@FCKobenhavn - Danmarks største Superliga klub 6 / 10
Indtil for ganske nyligt var klubbens twitter konto udelukkende linket til klubbens Facebook profil, hvorfor man skulle på Facebook for at læse hele opdateringen. Det virker dog til at klubben mere eller mindre er begyndt også at opdatere direkte på Twitter, men det kan absolut blive bedre.

@FCMidtjylland - Ulvene fra heden 5 / 10
Opdatere udelukkende på Facebook og sender det videre til Twitter - tvinger dermed folk til at bruge Facebook for at følge klubben. Det kan gøres bedre.

@ACHorsens - Den gule fare 2 / 10
5 sølle tweets er det blevet til, udelukkende med fakta omkring klubben og alle fra 2010…

@AGFFodbold - De Hviiii fra Århus 9 / 10
Her er virkelig klubben der ligger i spidsen af danske Superliga klubber på Twitter. Opdatere stort set dagligt på Twitter, ligesom der er Live Updates fra alle klubbens kampe, inklusiv træningskampe. Det er imponerende høj standard der fortjener ros!

@SoenderjyskE - Haderslev klubben der har bidt sig fast 1 / 10
Har oprettet en konto på Twitter, sat sit officielle logo på profilen og det er så det. Ikke så meget som blot et enkelt tweet er det blevet til. Det er simpelthen bare ikke godt nok!

@aabsportdk - De stribede fra Aalborg 8 / 10
Her har vi igen en klub der virkelig har taget Twitter til sig. Opdatere dagligt med relevante nyheder, ligesom der også kommer updates fra træningskampe. Er helt i top sammen med AGF på Twitter.

@SilkeborgIF - Søhøjlandets rødhvide Superligahelte 7 / 10
Opdatere flot og jævnligt på Twitter, men mangler dog opdateringer fra kampe, der ville rykke dem op i top sammen med AGF og AaB.

@BrondbyIF - Vestegnsklubben fra Brøndby 6 / 10
Uden for banen på Twitter, blander Brøndby IF sig i den øverste halvdel med ofte opdateringer, der dog udelukkende linker til klubbens officielle nyheder. Man kunne - ligesom med RIGTIG mange andre klubber - ønske, at klubben brugte mediet mere direkte i stedet for lede folk væk fra Twitter.

@Odense_Boldklub - De stribede fra Fyn - 8 / 10
Har linket deres profil til Facebook, hvor de opdatere ofte. Der kommer dog også opdateringer med billeder fra træninger, samt live updates fra klubbens kampe direkte på Twitter. Deler top placeringen på Twitter sammen med AGF.

@Randers_FC - De blå heste - 1 / 10
Har oprettet en konto…

Esbjerg fB - Fiskerne fra Vest - 0 / 10
Har ikke været mulige at finde på Twitter - Stram op, det er simpelthen ikke godt nok!

Som det kan se - ud fra min meget subjektive holdning - så trænger klubben generelt til at hæve standarden på Twitter en del. OB, AGF og AaB klare sig dog fint og fortjener ros. Resten af klubberne kan alle kikke på disse 3 klubber og se hvordan det kan gøres og så evt. hæve standarden - det ville klæde dem!

Endnu en uge er gået i det franske…

image

Så er der gået endnu en uge her i det franske, en uge hvor vejret har været alt fra høj solskin og 22 grader, til halvkoldt med regn der væltede ned.

Torsdag var det den årlige musik festivals dag her i Frankrig, hvor alle byer i Frankrig bliver forvandlet til et mylder af musik af alle former. Vitré er naturligvis ingen undtagelse her, omend det ikke ligefrem er verdensnavne der optræder her. Sebastien var så flink at invitere mig torsdag, da der jo som bekendt for det fleste også var fodbold på programmet.

Efter lidt aftensmad (kebab) fandt vi vejen til en af de mest populære barer i Vitré. Jeg havde været der en enkelt gang før, faktisk var det den bar jeg havde opsøgt i min første uge her nede, i mit forsøg på at finde et sted som jeg kunne bruge som “base”, når fodboldsæsonen igen starter rundt om i Europa. Mit forsøg gav dog ikke det store, da kommunikationen på engelsk ikke lige var deres stærke sidde.

Med Sebastien ved min side, var der dog mere held. Det viste sig nemlig, at de rent faktisk har den kanal som viser stort set alt international fodbold her i Frankrig, nemlig alt fra den Franske Liga (Liegue1) til Champions League og Premiere League. Dermed er min “Fodbold Fremtid” mere eller mindre sikret her i Vitré, der er øl til fornuftige priser og fodbold på fjernsynet.

Da regnen stod ned over Vitré det meste af torsdagen, valgte Sebastien og jeg at tilbringe aften i selskab med Portugal og Tjekkiet, samt en bartænder der godt kunne huske mig fra mit første besøg i baren. Jeg ved ikke om jeg skiller mig voldsomt ud fra den “normale” franskmand, eller om han bare stadig kunne huske mig som ham der pludselig stod og talte engelsk i baren.

Vi havde dog en hyggelig aften, men et par gode glas øl og godt selskab, samt en god fodboldkamp i fjernsynet. Jeg glæder mig allerede til Ligue1 starter, da Sebastien har lovet mig at tage mig med ind og se Rennes spille, da det også er det hold han følger.

Jeg har ikke rigtig de store planer her for weekenden, måske bliver det til en tur til Rennes, for at se storbyen her i området (200.000 indbyggere), men jeg regner helt sikkert med at tilbringe aften nede i Vitré på “min” lokale bar, da Frankrig jo som bekendt spiller mod Spanien i aften og det skal sgu opleves i selskab med de lokale…

Så småt ved at finde mig tilpas…

Så er det vist tid til en lille update her fra det franske… 

Jeg har nu været i Vitré, Frankrig i lidt over en uge (ankom onsdag aften sidste uge), og jeg er så småt ved at vende mig til at være omgivet af franskmænd (og kvinder). Det har specielt været en stor hjælp, at de personer jeg arbejder sammen med, har taget utrolig godt imod mig.

Når man kommer til en “ny” arbejdsplads med en sammentømret gruppe af mennesker, og når man specielt slet ikke taler det lokale sprog, så er det dejligt når man bliver taget godt imod en. Her til eftermiddag blev jeg spurt om jeg ville med på en bar i Vitré i morgen aften, for at se Frankrig - Ukraine spille, hvilket jeg takkede pænt ja tak til. Det er absolut mere spændende at se en fodboldkamp sammen med folk man “kender”, end at se den alene på et hotelværelse. Jeg fandt senere ud af, at alle faktisk har valgt at blive i Vitré og se kampen, fordi jeg er kommet og de gerne ville gøre det så jeg ikke bare skulle sidde alene på hotelværelset hele tiden.

I anledningen af at jeg kommet, har de også genindført “Tal engelsk onsdag” igen på kontoret, sådan at de får øvet deres engelsk, samtidig med at det giver mig en mulighed for at følge med i hvad der sker hele dagen - i det mindste når det er onsdag. :) Det blev faktisk holdt ret godt, selvom Clair (der sidder over for mig) snød engang imellem.

Som sagt er jeg ved at vende mig til det hele, også at man render rundt og siger “BonJour” hele tiden… virkelig HELE tiden. Hver gang man møder en person bliver der sagt “BonJour”. Når man skal ud og ryge og der i forvejen står 4 personer, så bliver man mødt af 4 x “BonJour”. Franskmænd er i det hele taget meget glade for personlig kontakt, hvilket man lige skal vende sig til, når man kommer fra kolde Danmark.

Bare når man møder folk man kender, så bliver der givet håndtryk til alle, eller kindkys hvis det er mand / kvinde eller kvinde / kvinde der mødes. Faktisk fik jeg mit første kindkys her i dag, af en kvinde jeg har set 2 gange før i denne uge, men fordi hun kendte alle dem jeg stod sammen med, og gav kindkys til dem, så var det åbenbart naturligt at jeg også lige skulle ha’ et med… (Her i Britange er det ét kys på hver kind).

Så alt er faktisk vel her i det franske, jeg glæder mig til en hyggelig aften sammen med mine nye franske venner - som helt sikker vil nyde aften en del mere hvis Frankrig vinder. :)

Mesterskabets sidste timer

image
Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvilket hold jeg holder med i Superligaen, der har siden 1993 kun været ét hold… F.C. København.

I dag bliver det så afgjort om klubben tager sit 10 mesterskab siden klubben blev til som en overbygning af B1903 og KB, eller om mesterskabet skal ende i Farum hos FC Nordsjælland for første gang i klubbens historie.

Selvfølgelig bliver den danske Superliga ikke afgjort i dag, det er et langt sejt træk der starter allerede i sen sommmeren året før, faktisk har det virket lidt som om F.C. København kun har ment man burde spille fodbold sidste år, da holdet har været helt væk det meste af 2012.

Jeg har som sådan ikke noget problem med FC Nordsjælland, for min skyld kan de fint vinde mesterskabet engang hvert 15 år. Mit problem med FC Nordsjælland er, at jeg ikke ser dem med en jordisk chance i Champions League, hverken i næste sæson eller om 5 år.

Jeg har lidt på fornemmelsen, blot en fornemmelse, at AC Horsens rent faktisk spænder ben for en FC Nordsjælland sejr i dag, hvorfor det bliver op til F.C. København selv at afgøre det til sidst mod Silkeborg, om det så kan lade sig gøre, det er jeg mere i tvivl om, specielt efter det spil vi har set dem præstere det seneste stykke tid.

Bud på dagens kampe:

F.C. København - Silkeborg IF : 1
FC Nordsjælland - AC Horsens : X
SønderJyskE - AaB : 1
AGF - FC Midtjylland : 2
Lyngby Boldklub - Brøndby IF : 1
HB Køge - OB : 2

Alle kampe kan følges direkte på TV, mere info findes på sofabold.dk.
 

Mit super hygge projekt, der efterhånden henter overraskende mange besøgende - tak hvis du er en af dem…