Kom nu videre med det Mini-Jack stik!

Under overskriften “Apple gør det igen: Dropper vigtigt stik på ny iPad“, skal vi nu igen hører på tosser som Ekstra Bladets Heine Jørgensen, der for  kliks gerne smider den ene åndsvage artikel ud efter den anden.

For dem der ikke følger 100 procent med i hvad der sker i tech verden, så afholdte Apple i dag en event i New York, USA, hvor blandt andet den nyeste iPad Pro blev afsløret. Rygterne havde allerede kørt de seneste par uger, at den ville komme til at bestå af (mere eller mindre) et stort display foran, samt “Home Button” ville forsvinde helt. Det var også helt forventet, at Apple ville udskifte Lightning stikket i bunden til USB-C stik, samt at Mini-Jack stikket ville forsvinde – her kommer Ekstra Bladets Heine Jørgensen så ind…

Den nye Apple iPad Pro
Den nye Apple iPad Pro

Heine Jørgensen starter allerede starten af artiklen med at nævne, at nu skal folk ud og købe nye hovedtelefoner, da – CHOCK – Apple ikke levere hovedtelefoner med i den nye iPad Pro. Det kommer måske som en overraskelse for Heine, men der har ALDRIG fulgt hovedtelefoner med til en iPad. Apple har allerede for længst gjort det klart, at de er i gang med at dræbe Mini-Jack stikket fra ALLE deres devices – det er nu forsvundet fra iPhone og iPad, mens det forsat findes på deres bærbare computere, samt desktop computerne, hvor der er lidt mere plads at rutte med.

Heine Jørgensen forsætter, “Som det fremgår af grafikken fra Apple, er der intet normalt hovedtelefonstik på den nye iPad Pro. I stedet skal man bruge en adapter eller eje en USB-C-hovedtelefon.” – Ja, for der er intet alternativ til det vel? Har vi belejligt glemt Apple’s egne AirPods eller hvilken som helst andre BlueTooth hovedtelefoner?

Jeg har selv ejet en af de seneste generationers iPad Pro siden den kom ud, med et Mini-Jack stik, som jeg aldrig har brugt. Ikke en eneste gang har jeg haft et sæt hovedtelefoner eller andre ting i det stik. Er man glad for sine hovedtelefoner med kabel, så er det selvfølgelig surt, at man ikke kan bruge dem på den nye iPad, men med et prisskilt på $799 for den billigste model, så burde der også være plads i budgettet til et par BlueTooth hovedtelefoner…

Min undren går dog mest af alt på, at man fokusere på fjernelsen af et Mini-Jack stik, som ALLE med blot lidt kendskab til Apple vidste ville forsvinde, mens man overhovedet ikke fokusere på overgangen fra Lightning stik til USB-C og dermed en meget mere åben standard for opladning og forbindelse.

Ja, jeg er “Apple Fanboy”, men kun til en grad hvor jeg sagtens kan finde fejl i det Apple laver engang imellem. For mig opvejer de positive ting langt de negative ting der kan være engang imellem. Personligt skiftede jeg dog væk fra hovedtelefoner med ledning et par år før Apple besluttede sig for at aflive Mini-Jack stikket, så jeg har aldrig været påvirket af problemet.

Stort set alle producenter af telefoner har også fjernet Mini-Jack stikket i deres telefoner – det er efterhånden sværere at finde en telefon med Mini-Jack stik end uden, hvis telefonen er produceret inden for de seneste par år. Det burde derfor komme som en overraskelse for de færreste, at det også forsvinder fra den nye iPad.

Skulle du dog ikke kunne leve uden et Mini-Jack stik i din iPad, så kan du jo altså også forsat købe 2017 modellen…

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: