Mindre observation omkring iPhone X/iPhone SE

Her til morgen gjorde jeg en lille observation omkring SIM kort “nålen” der medfølger når man køber en iPhone.

Mandag opgraderede jeg min mor til en iPhone SE fra hendes Nokia 3310. Hun har igennem de seneste måneder brugt en iPad i stedet for en computer, så hun var efterhånden klar til at tage springet fra en “Feature Phone” til en “Smart Phone”. Jeg modtog selv i går min iPhone X og havde derfor mulighed for at sammenligne de to på tætteste hold – Apple’s billigste model vs. den dyreste.

Selve telefonerne er der stor forskel på, alt andet ville være mærkeligt. iPhone SE blev lanceret i 2016, som en skrabet model baseret på iPhone 5, dog med nogle opgraderet dele.

Der er dog en smule forskel på “tilbehøret” til de to telefoner. Blandt andet den  pin som man åbner SIM kort holderen med. På mine egne tre seneste iPhones (iPhone 6+, 7 og X) har den pin man åbner med, været et stykke metal med flade sider. På iPhone SE er den rund og minder mest om alt en papirclips der er bøjet i en anden form – den føles billig og på ingen måde som noget der er lavet til at holde. De fleste vil nok også blot bruge den en enkelt gang, så det er næppe noget folk vil brokke sig over.

Jeg forstår dog ikke helt hvad Apple spare ved at lave to forskellige “pins”. Der er helt sikkert en besparelse i det, ellers havde Apple næppe gjort det, men i min bog må det da være billigere bare at producerer X antal flere, end at starte en produktion af en anden enhed op.

Den anden forskel der er i tilbehøret er, at hvor iPhone SE hovedtelefoner kommer i den klassiske plastik æske (som INGEN jeg kender bruger), så er hovedtelefonerne til iPhone X i en pap holder, som udelukkende er til at smide ud, når man har taget sine hovedtelefoner i brug første gang. Dette er klart, IMHO, et fornuftigt valg af Apple. Pakningen af iPhone SE er med garanti lavet før dette skifte hos Apple, så det er der nok en logisk forklaring på. Jeg glæder mig dog over ikke at skulle smide æsken til et par hovedtelefoner ud, det glæder nok også miljøet (nu bliver de så ikke pakket ud, da jeg bruger mine AirPods, men fint de ikke skulle producerer æsken så).

Alt i alt lidt ligegyldig info som langt de fleste nok ikke kan bruge til noget, men nu ved du så hvordan mit hoved nogle gange fungere 😳…

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: