Projekt FC Roskilde (del 1)

Den 10. september 2018 blev det officielt annonceret, at den tidligere F.C. København spiller og FC Helsingør træner, Christian Lønstrup, havde overtaget tjansen som ny træner i FC Roskilde. Jeg har igennem de seneste år været fast gæst til FC Roskildes kampe på hjemmebane, mest af alt for hyggens skyld, samt fordi Roskilde Idrætspark nærmest ligger i baghaven og er dejlig tæt på, hvis man savner duften af græs.

Da Christian Lønstrup blev annonceret tog jeg en hurtig beslutning. Jeg ville prøve at følge “Løns” i to uger, for at se hvor meget han kunne rykke et NordicBet Liga mandskab på så kort tid. At se sådan noget er dog ikke blot at se de holdets to kampe på de to uger. Det kræver noget mere, specielt hvis man blot vil være en smule seriøs omkring det. Jeg tog derfor beslutningen om at gøre det rigtigt – forsøge at komme helt tæt på og følge holdet så tæt som muligt i de to uger.

Christian Lønstrup til hans første træning i FC Roskilde

Jeg er ikke engang tæt på at ville kalde mig selv journalist, så jeg havde ingen planer om at sætte mig ned og snakke med “Løns” eller spillerne med forberedte spørgsmål. Jeg ville helst være fluen på væggen der observerede hvad der skete – helst så anonymt som muligt.

Anonymeteten viste sig dog at være svær at klare. Når du som den eneste står og følger med i en træning, samt kommer igen og igen, så begynder folk at ligge mærke til en. Når man som mig, der benyttede lejligheden til at følge træningerne, samtidig render rundt med mere eller mindre semi-pro foto udstyr, så bliver man naturligvis mødt med nysgerrige blikke og spørgsmål.

Jeg har fra start været helt ærlig med spillerne og folkene omkring FC Roskilde. Jeg var ikke en journalist der var ude efter en god historie, eller en fotograf der prøvede at fange billeder jeg kunne sælge. Mit formål var rent egoistisk – at følge “Løns” og holdet så tæt som muligt for min egen fornøjelses skyld, at lærer hvad “Løns” kan som træner, samt tage nogle gode billeder til mit eget brug.

Netop fotograferingen skulle vise sig at være den bedste vinkel at komme ind på spillerne på. Jeg begyndte nemlig at smide de bedste af mine billeder op på Instagram, da jeg syntes det ville være trist ikke at dele dem med andre. Hurtigt begyndte der er komme beskeder fra i min indbakke fra spillerne, der spurte om jeg havde flere billeder med dem på, som de måtte få.

Jeg har fra starten været helt med på at dele mine billeder med spillerne. Det er noget af den største ros jeg kan få, at dem jeg “skyder” gerne vil ha’ billederne. Det er samtidig en perfekt mulighed for at komme lidt tættere på de enkelte spillere og tjene lidt goodwill – uden det dog på noget tidspunkt har været bagtanken. Jeg skyder gerne en positiv historie ud, som signingen af Patrick Da Silva, men det er på ingen måde mit formål med at være til træningerne og kampene.

Emil Nielsen – Du får ikke altid de bedste bolde, men få altid afsluttet!

Jeg vil i de kommende dage og uger forsøge at sætte lidt flere ord og billeder på mine oplevelser med FC Roskilde den seneste måned, ligesom jeg kommer til at følge dem tæt resten af året.

Hvem ved, måske kommer der lidt flere projekter ud af det – det kommer der nok lidt mere om i næste uge 😉…

Hvis du vil følge med lidt ekstra med, så kan jeg anbefale du følger min personlige Instagram konto, eller kontoen “Dagens Emil“, hvor jeg hver dag poster et nyt billede af Emil Nielsen.

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: