12 timers timelapse skudt mandag

Mandag morgen besluttede jeg mig for at gøre et forsøg på at skyde en timelapse over 12 timer, hvor jeg ville forsøge at fange skyerne over Roskilde Fjord. Jeg må blankt indrømme, at jeg ikke havde forventet så store ændringer hen over dagen som jeg fik.

Vejret gik fra skyfri himmel til totalt overskyet med regn, tilbage til skyfrit, efterfulgt af de mest perfekte skyer til en timelapse. Jeg valgte at skyde med 15 sekunders mellemrum, for at få den bedste bevægelse i skyerne, da jeg ikke forventede voldsom vind i løbet af dagen.

Her under kan du se alle 12 timer samlet i en lille video. Alle billeder brugt i videoen er direkte ud af kamera – ingen af billederne er redigeret.

Videoen består af cirka 3000 billeder, kogt ned til ca. 2 minutters video. Jeg skød med vilje hele timelapsen i både JPG og RAW billeder, hvilket betyder dagens skydning fylder lidt over 100GB data.

Efter jeg skød timelapsen skød jeg også lidt ekstra billeder, blandt andet dette billede.

HDR billede af Roskilde Fjord – skudt 4. maj 2020.

Dette billede er sammensat af 9 billeder, skudt lidt efter kl. 21 i går. Der er lavet lidt let redigering af farverne på billedet i Lightroom.

Både timelapsen samt billedet her over er skudt på mit Sony A7 III med min 24-105 linse. Timelapsen blev skudt på ca. 50mm med f/10, mens billedet blev skudt med f/4 og ca. 100mm.

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: