COVID-19 og Sofabold (Del 2)

I weekenden fik jeg formuleret lidt ord omkring COVID-19 og hvad det har betydet for Sofabold. Dette affødte en del spørgsmål i blandt andet min DM på Twitter. Så i stedet for at svare på evt. flere spørgsmål, vil jeg her gøre mit bedste for at give lidt dybere svar.

Lad det være sagt med det samme, vi er hårdt ramt. Som et medie der udelukkende lever af at formidle sport på TV, er vi naturligvis ramt, når stort set alt sport lukker ned i verden. Heldigvis holdes der forsat gang i CS:GO og ESL Pro League, så en smule sker der heldigvis.

Lad os få lidt tal på bordet

Jeg vil ikke gå så meget ind i besøgstal – det er ikke noget vi selv går så meget op i, da vi laver den service vi selv ønsker og blot er glade for folk vil bruge os. Da jeg startede siden tilbage i 2011 var målet, at hvis der var 20 personer der fandt Sofabold brugbar, så var siden det værd. Sådan er indstillingen forsat.

Tilbage i februar (december, januar og februar er ikke de bedste måneder for Sofabold, da en stor del fodbold ligger stille på det tidspunt, bl.a. 3F Superligaen), trak vi cirka 15 GB data om dagen fra vores CDN (Content Delivery Network), der udelukkende indeholder billeder. Et billede på vores CDN fylder i gennemsnit 3KB, så kan man selv regne ud hvor mange billeder der sendes ud fra serveren om dagen. Den 4. april, der var en lørdag, trak vi 420MB fra vores CDN. På en gennemsnits dag i februar trak vi dermed 35 gange mere data på et døgn end vi gjorde på en lørdag i april. Det burde fortælle lidt om hvor stor en nedgang vi har haft.

Dette er ikke enden for Sofabold

Der er naturligvis ingen der kan spå om fremtiden, så jeg kan naturligvis ikke garantere at Sofabold også eksistere om 1, 3 eller 5 år. Jeg kan dog garantere, at Sofabold ikke lukker på grund af økonomi. Sofabold har aldrig været drevet af økonomi eller drømmen om at kunne leve af siden. Sofabold har fra starten været lavet fordi det var en side jeg selv savnede og gerne ville bruge – kunne andre finde den brugbar, så var det blot en ekstra bonus.

Der skal dog lyde en stor tak til alle de faste Sofabold brugere der forsat lige kikker ind, samt dem der rent faktisk benytter vores annoncører via vores bannere i denne tid – det er både højt påskønnet af os, samt ikke mindst annoncørerne der med garanti også har det stramt i denne tid.

Skyd endelig løs…

Hvis du sidder med spørsmål eller bare er nysgerrig, så smid dit spørgsmål her under, så skal jeg gøre mit bedste for at besvare det…

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: