Photoshoot med Kyle McLagan fra FC Roskilde

For small english summarize of the text – please go to the bottom of this post…

Jeg har igennem de seneste par år skudt en del billeder af spillerne hos FC Roskilde. Det hele startede da Christian Lønstrup startede som træner i klubben, da jeg kender “Løns” fra hans tid i F.C. København, så jeg så det som en enestående mulighed for at få et indblik i hans trænerevner, samt en mulighed for at fotografere spillere i deres træningsmiljø.

Når man kommer til stort set alle træninger og hjemmekampe i en fodboldklub i et halvt år, så lærer man dog også spillerne at kende. Spillerne er naturligvis nysgerrige, ligesom de også hellere end gerne modtager de billeder man tager af dem, hvis man rammer et godt skud i ny og næ.

En af de spillere jeg lykkedes at ramme et par fine skud af, er amerikanske Kyle McLagan. Tidligere på ugen fik jeg taget mig sammen til at spørge ham, om han kunne lokkes til at skyde et par billede uden for banen. Kyle er heldigvis en fantastisk fyr og sagde straks ja. Fredag aften gik vi derfor en times tid rundt i Roskilde, hvor jeg fik lov til at skyde nogle billeder, som jeg er blevet rigtig glad for.

Jeg brugte tiden med Kyle til at lærer ham bedre at kende. Vi snakkede selvfølgelig fodbold – det er den nemmeste måde at få en fodboldspiller til at slappe lidt mere af – når man sætter ham i en situation som han eller hun ikke er helt sikker i. Kyle har selvfølgelig prøvet mange gange at mit kamera var fokuseret på ham – men det har altid været i en situation, hvor han bare skulle gøre hans arbejde på fodboldbanen. Det har så været min opgave at få det bedste ud af situationen og trykke på knappen på det rigtige tidspunkt.

Helt andre omstændigheder

Når man pludselig fjerner bolden, holdkameraterne og de trygge omgivelser inden for kridtstregerne, bliver det pludselig mere kompliceret. Man bliver opmærksom på hvordan man står, går og ellers bevæger sig. Tingene ændre sig også på min side af kameraet. På træningsbanen er jeg bare en del af baggrunden. Jeg vil helst gerne ha’ spillerne ikke lægger mærke til mig, hvilket er svært, når man pludselig står med kameraet lige op i ansigtet på en person.

Det var dermed en ret ny oplevelse for os begge, men jeg er personlig ret glad for billederne, men det vigtigste er dog, at Kyle også blev tilfreds med udkommet.

Alt i alt skød jeg cirka 190 billeder på vores lille tur rundt i Roskilde, dog blev alle billeder skud i tre forskelle eksponeringer, så jeg trykkede “kun” på knappen cirka 60 gange. Jeg har dog valgt fem billeder ud, som jeg har redigeret og kan ses her – måske bliver nogle billederne brugt senere, det må tiden vise…

And for those who want it in english 😁

As a photographer who have followed FC Roskilde in close to 6 months, I naturally got to know some of the players quite good. This week I leaned on that a bit, when I asked Kyle McLagan if I could talk him into doing a small photo shoot with me i Roskilde.

Kyle jumped onboard right away, and friday evening we took a small walk around Roskilde with my camara. As Kyle is used to ignore me most of the time i’m around, as it’s when he’s working on the field, it was quite a new experience for both of us.

In our small walk, I got to know Kyle a bit more. We talked football, but also a bit about life in general and of course about the whole COVID-19 situation and his trip back to the USA during the lockdown.

I have picked my favorite five shoots out of a total of 190. I did however shoot all pictures in 3 exposures, so in reality I had about 60 images to pick from – maybe I’ll find some use for some of the pictures at a later point.

I would however like to send a big thank you out to Kyle for being willing to do this. It was great fun for me and I just hope you enjoyed it a bit 😁.

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: