Mit “KØGE ❤️” billede og hvordan det blev til

Lørdag middag var jeg en tur i Køge sammen med min 12-årige knægt Nicklas, hvilket udviklede sig til også at blive en tur sammen med hans mor Camilla, hvor vi endte med at have en rigtig hyggelig dag.

Jeg fik dog også skudt lidt billeder, blandt andet af “KØGE ❤️” skiltet, der står i disse dage på Køge Torv. Jeg havde godt set skiltet på et par enkelte billeder på Instagram, men var også klar over, at jeg ikke havde mulighed for at skyde billedet i aften timerne, hvilket nok ville være det ideelle tidspunkt, da en stor del af skiltet er oplyst af små lysdioder. Jeg valgte dog at skyde skiltet alligevel, da jeg havde en idé.

Originalt billede, taget direkte ud af kamera.

Som det kan ses på det originale billede, så sidder solen lige over tagryggen, hvilket på ingen måde er ideelt. Jeg ville også ønske jeg havde været kæk nok til at lige at rykke “Køge Handel” skiltet i 30 sekunder.

Jeg exportede dog billedet til Adobe Photoshop og lavede straks en kopi af billedet i et nyt layer ( + J). Det første jeg derefter gjorde var at fjerne alt Saturation fra billedet, hvilket i bund og grund betyder at man fjerner alle farver, bortset fra sort, hvid og gråtoner.

Da billedet forsat er meget lyst efterfølgende, har jeg tweeket det en del på det færdige billede, med både Brihtness/Contrast, Exposure og Black & White Adjustments i Photoshop.

Alle Adjustments er lavet, så de kun påvirker det enkelt layer (Layer 0). Da jeg var nogenlunde tilfreds med “mørkheden” i billedet, gik jeg i gang med “farve” delen af billedet, som udelukkende skulle være skitet. Jeg lavede en “negativ” layer mask på det billede der forsat var i farver, hvor kun det jeg farvede hvidt ville blive vist. Her kommer vi så til det der tager tid… Jeg brugte nemlig en del tid på at sidde og tegne hele skiltet op med min Wacom pen og en gennemsnitlig brush størrelse på 20 😬

Jeg afsluttede billedet med at skrue kraftigt op for Vibrance, ligesom jeg også leve en lille Curves adjustment. Da billedet kom tilbage i Adobe Lightroom skruede jeg lidt ekstra på Saturation knappen.

Der er klart fejl på billedet, ting jeg godt kunne ha’ gjort bedre, men jeg er faktisk OK tilfreds med det færdige billede 😁

"KØGE ❤️" skilt
“KØGE ❤️” skilt

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: