Når man “snyder” som fotograf

Ligesom de fleste andre fotografer, så vil jeg gerne fange så meget som muligt “in camera” som muligt. Med mindre man er typen der laver Composite Images, så fortrækker de fleste fotografer nok, at man skyder et billede og så efterfølgende kan lave lidt efterbehandling i f.eks Adobe Lightroom.

Nogle gange fungere tingene bare ikke helt som man gerne vil det. Det er her hvor bl.a. Adobe Photoshop kommer ind som et rigtig godt redskab. I sidste uge løb jeg ind i en et par situationer hvor Photoshop måtte startes op for at kunne færdigøre mine billeder.

Hvis du er en af dem der følger mig på Instagram, så er du klar over, at jeg nu og da skyder billeder for KFUM Roskilde, der i denne sæson spiller i Danmarksserien Gruppe 1. For en lille måned siden faldt tanken hos mig, at det nok ville være en god idé med en lille “Julekalender” til klubbens Instagram konto. Da jeg udemærket var klar over, at jeg nok ikke ville få en idé igennem der kostede det vilde at producere, kørte jeg med idéen om at hver spiller holdte en trøje op, med rygnumret mod kameraet, dermed havde jeg 23 numre jeg kunne bruge (nummer 12 bliver ikke brugt i klubben – på nogen måde).

KFUM Roskilde har dog mere end 23 spillere i truppen, hvor af flere af dem spiller i et højere nummer end 24, bl.a. spiller to af målmændende i nummer 33 og nummer 99. Jeg var derfor godt klar over, at der på nogle af billederne skulle være mere end en spiller. Med målmændende blev “problemet” hurtigt løst. Alle 3 målmænd og målmandstræneren var helt med på, at vi samlede dem alle fire i et billede og dermed lavede et fællesbillede med de fire til at starte ud med. Jeg havde tre træninger at skyde alle billederne på, men da jeg kun skulle bruge spillerne i 30 sekunder (cirka) hver, hvor de bare skulle holde en trøje op, mens de havde en nissehue på, så jeg havde tiltro til at de nok skulle kunne lade sig gøre.

Selvfølgelig skete der fejl – det SKAL der gøre når man har yderst begrænset tid til at skyde f.eks 23 billeder som i dette tilfælde. Nogle af fejlene skydes mig, dem tager jeg gerne på min kappe. Andre fejl var bare uheld og dårlig timing. F.eks når vi taler om billedet til den 16. December.

Her over er det færdige billede med Sebastian Viltsborg Thillerup (22) og Simon Fejerskov (16), samt det (bedste) billede jeg fik hevet ud af mit kamera (det blæste PÆNT meget den dag), fordi jeg ikke fik checket 100% på mit kamera om jeg havde fanget billedet ordenligt (hvilket jeg tydeligvis ikke havde). Billedet er skud til den næstsidste træning spillerne havde, så jeg var helt rolig, da jeg jo “bare” kunne skyde et nyt til klubbens sidste træning i torsdags.

Her kommer problemet dog… Sebastian Viltsborg Thillerup (også kendt i truppen som “T”) deltog nemlig ikke i den sidste træning, da han var forhindret. Gode råd var derfor dyre, så jeg måtte tænke hurtigt. Løsningen blev derfor at få Emil Ølvang (13) til at holde trøje nummer 16 op, da han alligevel skulle genskydes, da jeg ikke var tilfreds med hans første billede.

Det er dermed trøjen fra overstående billede der er “photoshoppet” ind på det færdige billede med Sebastian Viltsborg Thillerup (22) og Simon Fejerskov (16), mens det færdige billede af Emil Ølvang (13) har fået indsat nummeret fra hans første billede på trøjen.

Så ja, der er ofte “snydt” lidt i projekter som disse, med mindre man som fotograf har spillerne i et par timer, hvilket de færreste fotografer nok har. Jeg fik dog holdt produktionsomkostningerne nede på 90 kr. (prisen for 3 nissehuer), men har nok brugt 15-20 timer på skydning, ventetid og redigering af billeder og efterfølgende video.

Jeg bruger nu vinterpausen på lidt idé udvikling, da jeg absolut gerne vil fører klubben op på et højere niveau i 2023 på SoMe – hvis klubben er med på det.

Har du en kommentar du vil dele?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: